İstanbul (استانبول) شهری است که
-
هزینه های سفر به این شهر معقول و مناسب می باشد
-
بازارهای سنتی و مدرن بسیاری در خود جای داده است.
-
تور های بسیاری برای سفر دارد.
-
جاذبه های تاریخی بسیار زیبایی دارد
-
در هر چهار فصل سال مقصد جذابی برای سفر محسوب می شود.
استانبول شهری با تاریخ 2500 ساله است که در گذشته های دور به نام قسطنطنیه شناخته می شود. این شهر به سبب جاذبه های گردشگری همانند مساجد زیبای عثمانی، مرکز تاریخی، فرهنگی و اقتصادی ترکیه به حساب می آید. استانبول از لحاظ جغرافیایی به شکلی است که بخشی از آن در قاره آسیا و بخش دیگرش در قاره اروپا قرار دارد. این دو بخش توسط پل معروف بسفر به یکدیگر متصل میشوند و به پلی میان دو قاره نیز معروف است. استانبول با پانزده میلیون نفر، پرجمعیت ترین شهر ترکیه است. دین اغلب مردم ترکیه و استانبول اسلام است که این موارد در کنار هم، استانبول را به مقصد مناسب و دلپذیری برای مسافران ایرانی بدل می کند. این شهر با وجود مکان های مذهبی با شکلی به روز توام شده است.
بهترین فصل سفر به استانبول بهار و پاییز است. یکی از اژانس های فعال در این زمینه آژانس هواپیمایی سیار سیر واقع در استان فارس شهر شیراز می باشد. سیار سیر تور گردشگری برای سفر به استانبول در برنامه های خود دارد که از طریق تلفن ثابت 07132286411 جهت رزرو بلیط و مشاوره اقدام کنید در ادامه به توصیف جاذبه های توریستی این شهر زیبا می پردازیم.
اطلاعاتی در ارتباط با کشور ترکیه
-
زبان رسمی: ترکی
-
پول رایج: لیر ترکی (TRY)
-
ویزا: برای سفر به ترکیه احتیاجی به ویزا ندارید.
-
دین رسمی: ترکیه کشوری سکولار بوده بنابراین در این سرزمین چیزی به نام دین رسمی وجود ندارد. با این حال 97% جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل داده اند که اغلب آن ها سنی مذهب هستند و شیعه ها در اقلیت قرار دارند.
-
سوغات شهر: ، باقلوا، راحت القلوم، قهوه، ادویه، شیرینی پسته، قهوه جوش، لباس های محلی و ...
-
وضعیت بهداشتی: آب و غذای استانبول از نظر بهداشتی وضعیت بسیار قابل قبولی دارد. با این حال برای تضمین سلامتی خود، در هنگام خرید از غذاهای خیابانی، غذاهای تازه و داغ را انتخاب کنید.
جشنواره های استانبول
جشنواره های استانبول به تفکیک فصل عبارت اند از:
بهار: جشنواره بین المللی تئاتر استانبول، جشنواره بین المللی فیلم استانبول، جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی استانبول، جشنواره لاله، جشنواره روز فتح استانبول
تابستان: جشنواره بین المللی جاز استانبول، جشنواره کشتی جوخه، جشنواره بین المللی موسیقی استانبول، بزرگ ترین فستیوال موسیقی در فضای آزاد در استانبول
پاییز: جشنواره آکبانک جاز، دوسالانه بین المللی هنر استانبول، نمایشگاه کتاب تویاپ
زمستان: جشنواره موسیقی بلوز افس پیلسن یکی از رویدادهای محبوب موسیقیایی در استانبول با استقبال گسترده
استانبول، شهری وسیع و بزرگ با سیستم حمل و نقل منظمی می باشد که به دو فرودگاه مجهز است. وقتی می توان از وسایل مختلفی چون مترو، تراموا، اتوبوس، تاکسی های زرد، تاکسی های آنلاین و انواع قایق و کشتی برای جا به جایی در شهر استفاده کرد که دسترسی به تمام نقاط شهر را برای هر کسی آسان می باشد.
جالب است بدانید که فرهنگ غذایی ترکی و ایرانی تاثیرات متقابل زیادی بر یکدیگر داشته و شما هنگام مرور لیست غذاهای ترکی، چندان هم احساس غربت نمیکنید. غذاهای ترکی تنوع و طیف گسترده ای دارند که با ان ها آشنا می شویم. انواع وعده های غذایی ترکی عبارت اند از:
پیش غذا (Meze): در رستورانها شما را با سینی بزرگی از انواع مخلفات غافلگیر می کنند. در این سینی انواعی از پوره، خاگینه، ترشی، دلمهها، سالاد، میوه، بورک (نوعی پیش غذا با ورقههای یوفکا و مخلفات میان آن)، پنیر، سبزیجات و گوشت دیده می شود. هر ظرف را میتوانید با دو یا سه نفر قسمت کنید و اندازه آن برای چشیدن چهار یا پنج نفر مناسب است.
راهنمای سفر به استانبول
استانبول از توریستی ترین شهرهای کشور ترکیه است. مراکز خرید متعدد و جشنواره های جذابی که در این شهر برگزار می گردد باعث شده تا گردشگران زیادی از سراسر دنیا استانبول را برای سفر انتخاب کنند. بخش قدیمی استانبول روی هفت تپه ساخته شده که همگی در میان دیوار دفاعی شهر قرار داشتهاند.
تفاوت قسمت آسیایی و اروپایی استانبول
استانبول به دو قسمت آسیایی و اروپایی تقیسم میشود که سه درصد آن در بخش اروپایی قرار دارد. این دو بخش از طریق تنگه بوسفر و پل سلطان فاتح احمد به یک دیگر متصل میشوند.
-
مسجد سلیمانیه (Suleymaniye Mosque)
این مسجد هنر معماری مهندس بزرگ عثمانی خواجه معمار سنان آغا که به دستور پادشاه عثمانی سلطان سلیمان اول طرح کرد. سبک معماری ان ترکیبی از سبک معماری بیزانسی و اسلامی است. بر پایه رسم ان دوره از فرهنگ کشور ترکیه این مسجد دارای مراکزی مانند مدرسه و حمام و کتابخانه و کاروانسرا و بیمارستان و آشپزخانه عمومی نیز می باشد.
-
ایا صوفیه (Hagia Sophia)
ایا صوفیه به عنوان یک کلیسای بیزانس ساخته شده است که یکی از بزرگترین کلیساهای جهان می باشد. بعد ها این بنا تبدیل به مسجدی برای مسلمانان شد. اکنون ایا صوفیه جزو مکان هایی است که با دیدن عظمت و معماری زیبایی که دارد گردشگران را مبهوت خود می کند.
-
پل بسفر (Bosphorus Bridge)
یکی از سه پلی که روی تنگه بسفر قرار دارد، این پل رابط بین اروپا و اسیا در کشور ترکیه می باشد. اخیرا این پل به جان باختگان ۱۵ جولای تغییر نام داده است. پل بفسر بسیار شگفت انگیز است و به عنوان ۲۵ امین پل معلق بزرگ دنیا شناخته می شود. گردشگران از منظره وغروب زیبای این پل به وجد می ایند و مکان مناسبی برای گرفتن عکس های یادگاری می باشد.
-
بیوک آدا، معروفترین جزیره استانبول
بیوک ادا به معنای آن جزیره بزرگ می باشد، بزرگترین جزیره از نه مجمع الجزایری است که به جزایر پرنسس شهرت دارند. گردشگران در یک روز آفتابی، سفری کوتاه با کشتی از بندرگاه استانبول دارند و بازدید از جزیره زیبای بیوک آدا را تجربه میکنند. برای رفتن به بیوک آدا، از اتوبوس دریایی و یا قایق استفاده می کنند و از محل هایی به نام کادیکوی، بستانچی، سیرکجی و کاباتاش در استانبول سفر خود را آغاز می نمایند. اغلب به وسیله اتوبوس دریایی به این جزیره زیبا می روند اما پیشنهاد می شود که از طریق قایق سواری، این مسیر فرحبخش و دلنشین را به سمت بیوک آدا طی کنید. در صورت استفاده از قایق در طول مسیر شهر استانبول را در پشت سر خود به نظاره خواهید نشست.
-
پارک مینیاتورک استانبول، تماشای هزاران جاذبه ترکیه در یک محل
پارک مینیاتورک استانبول که به اولین پارک مینیاتوری دنیا معروف است اثار تاریخی متنوعی را به صورت مینیاتوری به نمایش عموم گذاشته است. جاذبه هایی مثل برج گالاتا، ایاصوفیه، مسجد سلطان در این پارک قرار دارد. تعدادی از این آثار برای استانبول، تعدادی برای آناتولی و ما بقی برای قلمروی عثمانی هستند که امروز در خارج از ترکیه قرار دارند. حتی در جای جای پارک فضاهای خالی زیادی در نظر گرفته شده تا در آینده جاذبه های بیشتری در آنجا قرار بگیرد. ماکت ها به گونه ای ساخته شده اند که بتوانند در برابر عوامل محیطی مثل باد، باران، برف و آفتاب مقاوم باشند. پارک مینیاتورک در منطقه سوتلوجه، در شمال شرقی شاخ طلایی قرار دارد این پارک هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۶ بعد از ظهر باز است.